vrijdag 8 december 2006

XML

De heer Slaats heeft het in zijn lessen gehad over XML.

eXtensible Markup Language (XML) is een standaard voor het definiƫren van formele markup-talen voor de representatie van gestructureerde gegevens in de vorm van platte tekst. Deze representatie is zowel machineleesbaar als leesbaar voor de mens.
Met andere woorden: XML is een bepaalde manier om gegevens gestructureerd vast te leggen. Deze manier is gedefinieerd en mag iedereen gebruiken. Het is ontworpen om zowel door een programma als door een mens leesbaar te zijn. XML is niet alleen geschikt om gegevens in op te slaan maar wordt de laatste tijd ook meer en meer gebruikt om gegevens via het internet te versturen. XML is een vereenvoudigde vorm van SGML (Standard Generalized Markup Language), een heel complexe standaard die gebruikt werd om ingewikkelde documenten vorm te geven.Een eerder aftreksel van SGML is HTML (HyperText Markup Language). HTML heeft voor een doorbraak in SGML-achtig vormgegeven tekst gezorgd, maar gegevens die op een HTML-pagina staan zijn voor computers niet als zodanig te herkennen.
Het gaat in dit bestandsformaat dus meer om de structuur van informatie, dit in tegenstelling tot HTML, of liever de manier waarop HTML veel gebruikt wordt, waarbij het meer gaat om de presentatie van de informatie.

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/XML

Geen opmerkingen: